Home

The Short Girls .

My photo
People call me mia or miah. An alter-ego. Certain things in here is a HISTORY!

Budak Budak PENDEK. Gua je tinggi.

My Baby Guitar :)

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, March 15, 2012

Peliknya bila hormon adrenaline tak mengalir.

Assalamualaikum..

Aku sebenarnya tengah dalam musim exam. Final exam for my last sem. Cuak kan?

Apa yang aku nak cuba tulis ni, walaupun tengah dalam musim exam. Perasaan takut, cuak, gementar tu tak ada! Mesti ramai yang cakap

                                             " Budak cerdik memang macam tu"


Hell-o, budak cerdik tak pergi sekolah, tak masuk universiti nak belajar. Tak payah mak bapak , kerajaan bazir duit scholar kasi suruh belajar. Yelah, dah pandai. Kenapa dulu time SPM , belajar cuak habis. Semangat habis. Sekarang mana semua semangat tu pergi? ke laut? Jadah...

Padahal exam ni sama penting je dengan SPM tu. Kalau SPM tu macam tiket masuk universiti. Exam last ni macam tiket masuk Degree. Sama je kan konsepnya. Dua dua tiket. LOL. ok tak lawak.

                                   "Eh mira, kau sanggup ke nak masuk diploma dan 
                               bazirkan masa kau setahun kat asasi tu macam tu je?" 


Kau sanggup nak ulang?
Kau sanggup?
Kau sanggup?


Tak.

Aku sangat perlukan adrenaline aku sekarang sebab. Pulangkan bagi siapa yang ambil.

                   " Adrenaline can make you doing something beyond your expectation"

Pelik bila kau face sesuatu yang boleh dikatakan penting dalam hidup tapi kau tak gementar. Aku tenang orangnya? semacam pelik. Aku kurang kesedaran mungkin. Sangat.

2 comments:

Syazwan Che Deraman said... REPLY

pernah tengok movie Limitless?.

cari la pil tu.
heheh

apa apa pun, goodluck ye.

Amira Anorah said... REPLY

Syazwan Che Deraman : Seriously ade pil kat situ?haha.. nak kena tengok ni.. nak pi cari! ;p