Home

The Short Girls .

My photo
People call me mia or miah. An alter-ego. Certain things in here is a HISTORY!

Budak Budak PENDEK. Gua je tinggi.

My Baby Guitar :)

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, March 20, 2011

Lagu Tema Drama GEMILANG. [Ost Gemilang]


Seriously, saya jarang suka sangat drama Melayu ni. Bukan tak menyokong industri seni tanah air or blablabla whatsoever, tapi disebabkan jalan cerita nya yang tersangatlah klise. Kadang-kadang sampai dah dapat agak jalan cerita dia. Tapi better lah dari Cerita Indon! yang jalan cerita panjang berjela-jela sampai ke anak cucu pon tak habis. Tapi drama Gemilang ni, saya agak suka. Mungkin cerita dia dan jalan cerita dia yang agak lain dan dia punye shot2 semua. Boleh tahan lah. Plus dengan pelakon dia yang agak ok.

Seriously, first time dengar dia punya lagu tema, i have no idea siapa yang menyanyi. Seriously tak cakna. Or mungkin saya malas ambil pusing sangat + malas nak search kat youtube sebab dalam hati cakap "mesti penyanyi tak popular nyanyi ni". So satu hari , lepas dah tengok rancangan Fuhh kat tv3 baru tahu siapa penyanyi lagu tema ni. Mamat yang nyanyi lagu ni ialah Adi dari rancangan mentor tu.

[GOOGLE PICTURE]

At first, tengok mamat ni biasa je. Best lagi adik dia. Yang perempuan tu. Tapi bila adik dia dah tersingkir then tinggal dia dalam Top 3 kot. Baru perasan sebenarnya Adi ni agak comel. :P . Plus suara dia pon not bad.

So apa yang saya nak cakap. Lagu tema cerita ni best. Emm, boleh la. Not bad. Plus dengan cerita Gemilang yang mengandungi unsur-unsur patriotisme dan moralis macamtu.

so, layan~~



4 comments:

cuha_x said... REPLY

org kata muka adi sama cam akue ? erkk bukan akue kata tp org kata laa

mahirahnazlim said... REPLY

larhhh Adi ker HAHA br tau nih

miss'ENH said... REPLY

hensem gak eh..lalala :)

Encik Psychopath said... REPLY

like.