Home

The Short Girls .

My photo
People call me mia or miah. An alter-ego. Certain things in here is a HISTORY!

Budak Budak PENDEK. Gua je tinggi.

My Baby Guitar :)

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, March 13, 2011

[KONTEST] Gambar kartun or doodle lucu dan menarik

>>>>UPDATE




Ok, dengan ini saya dengan bangganya ingin mengumumkan, kontest pertama saya =)
Kontest ni hasil kerjasama saya & TENGKU NIZAM


Syarat-syarat penyertaan


1. Follow blog ini dan blog Tengku Nizam
2. Letak gambar doodle dari YM, or letak gamba kartun dari paint ke, dari adobe photoshop ke, apa ke.     Asalkan kartun yang di buat sendiri dan bukan di copy dari mane2. bercolour lah of course.
3. Lepas tu tag ke 2 orang kawan dan make sure diaorang tahu.
4. Letak banner di atas ye..:)


CONTOH GAMBAR:

kalau korang buat guna ym, tunjuk lah sikit buat gune ym macam gambar di atas ye. Senang saya tahu korang buat gune YM. 




Kalau korang lukis guna paint ke apa ke, or kalau korang sketch dulu kat kertas. Kalau boleh masukkan sekali. Ok gak..:)...Macam kat bawah ni..

Dilukis oleh: Amalina Fyrin


coloured by : MUEZ


gambar bodo-bodo pon tak apa.

HADIAH: TEmpat pertama :Domain untuk setahun 
                 TEmpat ke 2:      Topap Rm20
                  Tempat ke 3:       Topap Rm10

Nanti backlink kan ke entry ni okay. Good luck :) . 
Satu lagi, kami punya pemilihan berdasarkan kesedapan kami memilih . Tak semestinya kemas dan keoveran dalam lukisan korang akan menang. Kami tak guna random.org. Pemenang adalah tetap.

TARIKH TUTUP: 10hb 4.2011 :)




tag:
KSP(wajib buat)
Are Nice(wajib buat)

40 comments:

Tengku Nizam said... REPLY
This comment has been removed by the author.
ann said... REPLY

haa...wajibkah? ok ade mase anis join k! hehe

... said... REPLY

as salam..
wah! nak join~
tak nak topup. nak dijemput datang kenduri kawen dik tecik~ yum2~

LinE PuTih LiNe HiTaM said... REPLY

ewah ewah.. nak send bebanyak la.. hahah...

Diary oF Mine said... REPLY

err...sy nak join.. tp sy pemalu org nye.. so sy tgk ja la... :PPP

Nebengz... said... REPLY

...dah belambak katun...camne yek?

Tengku Nizam said... REPLY

@nebengz, kira kartun yang kamu buat da banyak ke? pe kata kamu buat yg baru dan hantar ke sini , mane tau leh menang ..

fami mahat said... REPLY

da buat! =)

regards,
Fahmi

Nebengz... said... REPLY

http://stalknebengz.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartoon-atau-doodle.html ...dah2..dah join mira

AesyaZealous said... REPLY

nak join..hihi

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said... REPLY

domain utk setahun tu macam mane????

Tengku Nizam said... REPLY

domain setahun tu leh pakai dot com setahun , pastu renew sendiri , heehehe

AesyaZealous said... REPLY

dah buat! nak join!

http://akuzealous.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-od-doodle.html

ok x?ok x? hihihihi

milla thats me ;) said... REPLY

Saya nak masuk!!SAYA DAH BUAT!SILA PEGI KE:http://imankarmilla1999.blogspot.com/2011/03/kontest-lukis-kartun-atau-doodle.html

... said... REPLY

as salam..
jap.

kalau menang tempat pertama, tak nak domain boleh? nak promosi blog dalam blog encik. hehe. bagi setahun. boleh ke?

Sab Buenoo said... REPLY

di tag. :) jadi kena lah join. haha


http://spekmatabingkaiseparuh.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kartun-or-doodle.html


masyeh~

LinE PuTih LiNe HiTaM said... REPLY

nah adik mira.. senyum2 tau

http://lineputihlinehitam.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartoon-doodle.html

LinE PuTih LiNe HiTaM said... REPLY
This comment has been removed by the author.
~iera nazirah~ said... REPLY

iera xpandai lukis...nnti jd senget lak...hehehe

aslann said... REPLY

aaaa! xpandai melukishh!! sobsob.

myhardday said... REPLY

malangnya..tak reti lukis..sobsob <--

kOtAk^mAgiKa said... REPLY

xda ilmu sgt dlm dunia animasi ni..guna autocad tahu la..buat design moto..2 pon dkt 5 tahun x sentuh autocad.. :P

Tengku Nizam said... REPLY

mira , open contest utk lukis kat paper je blh? hehe

Ecah Ecot said... REPLY

saye kene mintak kbenaran ibu bapa dulu b4 join kontest ni..bese la budak bwh umo...hehehe

kim heeruul said... REPLY

kim join

http://kimheerulstory.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kartun-or-d0odle.html

ann said... REPLY

http://ribenputih.blogspot.com/2011/03/assalamualaikum.html


ANIS SUDA JOIN~ ^^

putERi-kAtEk said... REPLY

join!!!!!!!!
tapi kena janji jangan gelak!!



http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

Ifti Larina said... REPLY

http://beautifulmonstaa.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-atau-doodle.html

*47!k@# said... REPLY

http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu_24.html

join!!

Syazwani Mazlan said... REPLY

join!!

http://syazwani30.blogspot.com/2011/03/contest-doodle.html

biyha said... REPLY

nak join contest ni juga lah

name:nabihah
url:http://nabiyha-lovalife.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

hadiee said... REPLY

http://hadiee07.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

Rin said... REPLY

Rin dah join =)


http://pink2comel.blogspot.com/2011/03/gambar-kartun-or-doodle-lucu-dan.html

Scha Dayanti ♥ said... REPLY

nak join , nak join ^^
http://schadayantiofficial.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

Scha Dayanti ♥ said... REPLY

nak join & dah join :D

http://schadayantiofficial.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

cik aufa faqihah said... REPLY

awak,

yg chumell

fa sudah join tau tau

nanti tego kat fb ye :P

nengok la

http://aufafielfelix.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

hieee, jumpe malam ni kat fb :P

Muazz Adley said... REPLY

http://muazzadley.blogspot.com/2011/03/kontest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html

saye join ye..
huhu

NURSYAZWANI ZAINAL said... REPLY

wani join contest ni (^^,)

http://hazzwanie.blogspot.com/2011/04/contest-lukis-cartoon-doodle.html

Jo Qusary said... REPLY

salam stylo... saya nak tolong promote dan meriahkan contest awak berdua nie... :D

http://citerjo.blogspot.com/2011/04/contest-lukis-kartun-or-doodle.html

princess diaries said... REPLY

yan join contest nih yea (^.^)

http://princessofcharming.blogspot.com/2011/04/contest-gambar-kartun-or-doodle-lucu.html