Home

The Short Girls .

My photo
People call me mia or miah. An alter-ego. Certain things in here is a HISTORY!

Budak Budak PENDEK. Gua je tinggi.

My Baby Guitar :)

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 26, 2011

Tips cover sedih dalam Facebook , YM dan laman maya yang lain.

Assalamualaikum.. 


Adakah korang tengah sedih??  .. Korang bersedih sebab kena tinggal pakwe la/ awek la or crush la(mujur saya single)..atau banyak sangat masalah.. Tapi nak berchatting jugak..kat Facebook la, YM la..SB la..mana-mana laman maya lah...






Bila korang berchatting,kawan korang perasan korang lain..
Tapi korang taknak diaorang rasa korang punya sedih. Senang cerita ,time tu tak ada mood bercerita..


Jadi bila korang dapat kawan-kawan yang sangat prihatin terhadap keadaan korang, korang tak sanggup nak biarkan kawan-kawan korang tertanya-tanya pasal korang kan??




Contoh :   




Kawan :  Awak ni kenapa??  Awak Ok tak??
Mira : Saya tak ada apa-apa.  Saya OK...
Kawan : Betol ke?? 
Mira : Betollah..tak caya tengok saya senyum nie....=)..(n_n)..(padahal tengah menangis)
Kawan: Emm,ok lah macam tu..


SEE...


Hanya dengan senyuman palsu oleh Smiley Icons, semua kesedihan dah dapat ditutup...


Kalau korang tengok Smiley ini yang dihantar kat korang, korang tahu tak yang saya sedang menangis kalau saya tak bagitahu?? TAK KAN???



Ok..entri yang sangat tak punya makna..Sekian terima kasih daun keladi..
Salam...




xoxo
Amira Anorah

20 comments:

nur said... REPLY

dear.. for you..
http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/anorah.html

Amira Anorah said... REPLY

thanks..^^

micky eyqa said... REPLY

hahahaha :)

Amira Anorah said... REPLY

gembira eh??hahaha

fyna said... REPLY

keep ur smile..


jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Amira Anorah said... REPLY

okie dokie..^^

black butterfly said... REPLY

nice pretend^_^

black butterfly said... REPLY

nice pretend^_^

Amira Anorah said... REPLY

hahahah..try la buat..hehehe

KyêrulL said... REPLY

bermakna lah entri nie, :) sy suka.. sy pun kadang² mcm nie lebih suka memendam rasa seorang diri daripada menghebahkan kan org lain sebab xnak bgy diorang membebankan dgn masalah yg sy hadapi sendiri, ^.^ nice entry.. klau awk senang singgah lah ke blog sy


http://kaif-amb.blogspot.com/

d_LA said... REPLY

seb bek dla single..hehe..tp single pun ade prob lain pulak cume kite kene pndai la kan jgn bg org nmpk sgt kite ni ada mslh...hehe...

Hanim Mahali said... REPLY

senyum tak perlu kata apa apa... senyum boleh kurangkan kesedihan

Amira Anorah said... REPLY

@kyerull...:yeah..biar kita simpan sorg je kan..kdg2tu lebih bagus..^^
sebab,jgn bg diaorang terbeban..^^

@d_LA : semuaorg akan hadapimasalah..taksemestinya masalah cinta jekan??

@hanim : yeah..senyum..a fake smile..walaupon susah..kenacuba jugak!

Muhammadnuraizuddin said... REPLY

mcm perbincangan kat hot fm pagi tadi.

Amira Anorah said... REPLY

serius??saya dah tulis lama dah...wwaa..nnti dia kate saya copy cat..huhuhu

... said... REPLY

as salam..

oh..begini ;D
saya juga ank gelak..sob..sob..sob..

cerita dari pagi buta sampai ke pagi bukan buta

seni kad bunga dari kertas

logo adidas mendatangkan erti!

tingkatkan ibadah mu dengan..

if i have rm 100

LinE PuTih LiNe HiTaM said... REPLY

kenape terime kasih daun keladi.. ape daun keladi dah wat?? hahah kiding..
baik2.. senyum always.

Amira Anorah said... REPLY

line hitam kuning @ ..daun keladi buat onar..hahaha

@ ... : tu nangis sob2 tu..:P

... said... REPLY

eh?
tak perasan.rasanya tadi saya taip
hahahaha...
bukan sob sob sob.z

adoi..biau betui ni?

o_0"

Amira Anorah said... REPLY

baca la balik..haha
ni mesti kepala fikir lain..
tangan tulis lain..ish2..haha
kelakar lah..^^